Over ons

cropped-maxresdefault-1-2.jpgParamaribo heeft zijn eigen dierentuin: Paramaribo Zoo. Je vindt Paramaribo Zoo net buiten het centrum van Paramaribo, in de Cultuurtuin (waar je overigens ook prima kunt wandelen!)

De dierentuin is niet heel erg groot, maar is een bezoekje zeker waard! Al was het maar omdat je in de dierentuin in ieder geval zeker bent van het zien van de jaguar (in het regenwoud is die kans een stuk kleiner).

De meeste dieren die je zult tegenkomen zijn dieren die ook in het wild in Suriname leven. Naast de jaguars vind je er verschillende apensoorten (vooral de kwata-apen zijn bijzonder), slangen en bontgekleurde tropische vogels. Als je in de boomtoppen kijkt heb je een goede kans om ook wilde apen te zien, die zich rustig in de Cultuurtuin wagen.

Voor de kinderen is in de Zoo een speeltuin en een kinderboerderij aanwezig. Ook groeien er allerlei tropische planten en bloemen. Hier en daar mag de dierentuin wel wat meer bijgesnoeid worden, maar als je je minstens een uurtje wilt vermaken, dan kun je er uitstekend terecht.

Paramaribo Zoo bestaat al sinds 1972 en is ontstaan uit de privé-collectie van een voormalige Surinaamse premier, Johan Pengel. Hij had een kleine collectie exotische dieren (waaronder leeuwen), die later zijn samengebracht in de dierentuin. De dierentuin is sindsdien een paar keer gerenoveerd. De laatste jaren is er een samenwerkingsproject met de Nederlandse diergaarde Blijdorp, waar Paramaribo Zoo hopelijk veel van kan profiteren.

Info door: Suriname Vakantiereis

Ook leuk: Suriname Tourism & Surinam Hotspots